" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2010. július 15., csütörtök

Megtaláltam a szekrény legfelső polcán az elveszettnek hitt ruhafestékeimet, és megint elkapott a láz, hogy a kedvenc színeimre fessem a ruháimat, ami tavaly a barna és a rózsaszín volt, most pedig a piros, és a türkizkék.
Mivel a nyáron kevesebb a mosnivaló, így be tudok iktatni 1-1 ruhafestést is.Az eredmény általában mindig meglep, mert szeretem keverni a színeket:))
Most gyönyörű meggypiros lett a fakó piros szoknyám, és egy rózsaszínű blúz bordón került elő a mosógépből, ugyanabból a festésből, hm.

4 megjegyzés:

ixchel írta...

És nem lesznek foltosak? Hány fokon fested a ruhákat? Utána át kell mosatni a mosógépet? Nekem is van egy-két festésre szoruló göncöm, csak nem bírják a magas hőmérsékletet, sajna. (Pólók.)

Alma írta...

bevizezem a ruhákat, mielőtt festem, figyelek, hogy egyenletesen, mindenhol nedves legyen.A festékport(Colombus)tasakonként(10 dkg ruha 1 tasak festék) 1 ek sóval forró vízzel egy hőálló műanyagpohárban elkeverem, és a nedves ruhákra teszem a mosógép forgódobjában, nem öntöm egyből a ruhákra.90 fokos mosásra állítom a gépet, az öblítőadagolóba ecetet öntök.Ha vége a mosásnak, jöhet a meglepetés!
A bordó blúzt elküldöm neked Ákossal, inkább a te színed, és nekem szűk egy kicsit.

Alma írta...

Nem szoktam még egyszer átöblíteni a gépet

Alma írta...

amire érdemes figyelni,az a cérna színe,ne üssön el nagyon,ezek a műszálas cérnák nem festhetők