" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2010. augusztus 26., csütörtök

Himalájasó




Én mindennap himalájasós kecsketejes szappannal fürdök, és éppen tegnap dicsérték meg a bőröm:))Az arcomat pedig himalájasó tömbbel mosom.

Legszívesebben minden szappanomba belekeverném, annyira hiszek benne.A szemet is gyönyörködtetik a rózsaszín kristályok.Az asztalokon himalájasó kristályokkal kevert gyógynövényes potpourrik frissítik, tisztítják a levegőt.Fantasztikus, hogy mennyi ideig impulzálja a pár csepp illóolajat a sókristály.

A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva.

A bőr újra képes lesz magától regenerálódni krémek használata nélkül. Kiegyenlítő hatása beállítja a sav-bázis háztartást és a megfelelő pH értéket.

Száraz bőrnél lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet.

Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődést.

Pattanásos bőrű fiataloknál segít, egyensúlyba hozza a hormonháztartást.

Gyulladáscsökkentő és baktérumellenes hatású.

Serkenti a vérkeringést, frissebbé varázsolja a bőrt.

Pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba szőrtüsző gyulladások, herpesz, rovarcsipés kezelésére kiváló.

A só előidézhet kezdeti rosszabbodást - még több pattanás, gyulladás - nem kell megijedni, ez a méregtelenítés jele.

A himalája sóból készített sófürdő alkalmas nőgyógyászati problémák, vese és hólyagmegbetegedések, alvászavarok enyhítésére, reumánál, ízületi bántalmaknál, bőrbetegségeknél a szervezet ellenálóképességének növelésére, auratisztításra. A sófürdőt követően a bőr nem szárad ki, ugyanis a bőr külső szarurétegében megkötődik a víz, a bőr természetes védőrétege is megmarad. Különösen száraz bőrűeknek ajánlott a sófürdő.

A Himalája fürdősóból készített 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtkúrának.

Ennyit egyenlőre a himalája sóról.Az egyik kedvenc alapanyagom.A kamaszgyerekeim arcára a legjobb pattanások ellen, napi lemosás esetén az eredmény nem várat magára.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Nem szólva a vitaminokról és az enzimekről...
ezzel főzök:), és valami csuda kiadós. Pedig kevésbé sós, mint a konyhasó, de vigyáz is rá az ember irtóra. valahogy lehet tisztelni.

Alma írta...

Én most wieliczkai natriumszegény sót használok, a himalájasót drágállom a 8 személyes háztartásban, 1000 Ft/kg-os áron.A wieliczkai sóbánya legalsó szintjén nagyon olcsón árulták pedig, kb 25-30 dkg-ot 1 zloty-ért, de nem vásároltam belőle túl sokat, csak a potpourrihoz.

Andi írta...

És ezt lehet kapni valahol boltban?
A Himaláya-sót az összetevők miatt használom, gyógyászati célra, a "főzök" pedig általában a gyógyítandó Prücskömet jelenti...na meg mi nem is vagyunk nyolcan, ez tény (és azért ötnél is már megméri az ember, mit hogyan...):))
Hű de azért az a sóbánya szép lehetett...

Alma írta...

Láttam szaunához használt sóként már 400 valahány forintért is kilóját, az kissé nagyobb darabokban és 2-3 kg-os kiszerelésben van.Nem hiszem, hogy étkezési tisztaságú lehet,nem hiszem, hogy megfelelne nektek, pláne, ha ilyen szigorú diétán vagytok, amilyen recepteket a blogodban közzéteszel.
A sóbánya valóban gyönyörű volt, sajnos az összes kép, amit ott csináltam, értékelhetetlen.:(
A kis Prücsködnek pedig a legjobbakat kívánom!

Andi írta...

Köszönöm szépen:)