" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2010. augusztus 8., vasárnap

Diós-mustáros hekkfilé

1kg ma éppen Kotányi Smaragdzöld sóval fűszerezett hekkfilét kiolajozott(oliva) tepsibe terítek,kevés fokhagymát,törött borsot szórok rá,kb. 3 dl tejfölt elkeverek 2 nagy ek mustárral(nálam az édes,magos mustár a favorit),kevés olajjal meglocsolom a halat,utána rákenem a mustáros tejfölt,és megszórom mozsárban tört dióbéllel.Forró sütőben pirosra sütöm.

5 megjegyzés:

ixchel írta...

Ígéretes!

Andi írta...

Csak ne hekkből a kissé nagy higanytartalom miatt...várhatóan, legalábbis.
Szuper, mi is odavagyunk a halakért!

Alma írta...

Az előbb üzent a férjem telefonon, hogy nagy halfogás jött össze ma nekik a Dunán, abból már asszem lehet:)
Igazad van, hogy a tengeri halak eleve neccesek a szennyezett óceánok miatt.A szívem szorul össze, ha ezekre a dolgokra gondolok.Mit hagyunk hátra ebből a bolygóból a gyerekeinknek?Az állatok szenvedéseiről nem is szólva.

Andi írta...

Gratulálok a halakhoz!
A tengeri halakkal sajnos ez a helyzet... de a tenyésztett halak szójával feletetve se az igaziak. Az (az igazi) megoldás szerintem épp az, amit írtál, a saját fogás:))
Jó étvágyat!
A többit megváltoztatni, alulról jövő kezdeményezés lesz...szóval lássunk hozzá:)

Alma írta...

Igazad van, én is a 'sok kicsi sokra megy' projekttel értek egyet, ha mindannyian teszünk valamit, és nem másokra ujjal mutogatva rázzuk le magunkról a felelősséget, akkor ha már csak késleltetni lehet a katasztrófát, az is valami!Minden pillanat számít az Életből.
Láttam, hogy belinkelted a filmet az állatok tartásáról.Sajna, nem tudok megjegyzést írni a blogodba, mert nem felugró ablakos a megjegyzés űrlap, és valamiért az én bloggerem nem engedi:(
Éppen most olvasok a gyerekeknek egy delfinekről szóló könyvet, és az írója arról beszél, hogy a hanyagság több állatot pusztít el, mint a szándékos agresszió.
Ugyanez áll a környezetvédelemre is, szerintem.