" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2019. szeptember 6., péntek

Tiroli meggyes rétes

Hozzávalók:

1 csomag (500 grammos) leveles tészta
2 csomag Lidl fagyasztott meggy
1 vaníliás pudingpor
kristálycukor(4 evőkanál+ 2 dl)
2 dl víz
1 teáskanál rum aroma
1 csomag győri zabkeksz
nagy marék dió

A leveles tésztát és az egyik csomag meggyet felengedem.A felengedett meggy levét( 3 dl) a pudingporral és 4 evőkanál cukorral felfőzöm.Belekeverem a felengedett meggyet.
A vízből és a kristálycukorból szirupot főzök, utána belekeverem a fagyasztott meggyet és a rumaromát.(ezt előző nap is meg lehet csinálni).A meggy a forró szirupban gyorsan felenged, de a tartása megmarad.A szirupot leszűröm, és a meggyet belekavarom a pudingos masszába.
A kekszet és a diót aprítóban morzsásra töröm.
A leveles tésztát félbevágom, egyenként kinyújtom.Morzsával a közepét hosszában megszórom, ráhalmozom a meggyes puding felét, amit szintén megszórok morzsával, a tésztát kétoldalt felhajtom rétes alakúra.A két rúd tésztát előmelegített, forró sütőbe teszem és készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések: