" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2019. március 25., hétfő

Almás-diós tiroli rétes

Hozzávalók:
1 csomag Lidl leveles tészta (500 gr kb.)
5 alma
2 nagy marék dió
2 nagy marék mazsola
1 csomag omlós zabkeksz vagy ugyanannyi puha zabpehely kevés teljes kiőrlésű liszttel és barna cukorral kicsit megpirítva
4-5 evőkanál barna cukor fahéjjal összekeverve

A sütőt forróra előmelegítem.
Az almákat kicsumázom, és feldarabolom, majd aprítóban fél percig darálom, nagyon gyorsan megvan.Az almareszeléket kiveszem az aprítóból, és a diót a mazsolával együtt szintén durvára darálom.A diós mazsolás keverék után a kekszet aprítom morzsásra.
A felengedett leveles tésztát elfelezem és téglalap alakúra nyújtom.
Hosszában megszórom a zabos keverék negyedével, erre a diós-mazsolát teszem, majd rápakolom az almás reszelék felét, megszórom a fahéjas cukor felével, újból mazsolás diót teszek rá, végül a zabos keverékkel zárom, a tésztát pedig felhajtom rétes alakban.
A tészta és a hozzávalók másik felével ugyanez történik.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.A tetejét meg lehet kenni tejjel vagy tojássárgával.
Forró sütőben gyorsan elkészül, kb. 30 perc alatt.
Mákos-meggyes keverékkel is nagyon jó lehet.A zabkeksz az összes nedvességet felszívja, nem kell az alma vagy a meggy levét kinyomkodni, minden íz benne marad a sütiben.

2 megjegyzés:

ixchel írta...

Az emlékét is megkönnyezem, olyan finom volt :)

Alma írta...

Köszi :)
Nálatok is bevált recept lesz, meglátod.