" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2018. október 15., hétfő

SKAM-Szégyen (Hormonok viadala)

Skandináv film rajongóként (Izland az abszolút kedvencem!) mindig vizslatom a netet újdonságok után.Ezt a cuki tinisorozatot kínomban kezdtem el nézni, de teljesen magával ragadott az őszintesége, bája és a nagyon jó színészi alakítások.Tényleg mindenről szó esik benne, ami miatt egy kamasz gyerek szégyent érezhet, ami kínos, kellemetlen.Azt nem nagyon értem, hogy lehet energiájuk ilyen élénk bulizás és társadalmi élet mellett tanulni is(a tanulópárok nagyon tetszettek).

Ha nem áll a tinik mögött támogató apparátus, odafigyelő, tapasztalt felnőttek, alig tudom elképzelni, hogy egészséges, érett, önbizalommal teljes felnőttekké váljanak.Pedig csak így lehet jó családot alapítani, ami a társadalom alapja.


A Gendzsi szerelmeiben van egy beszélgetés a kamaszkorú japán nemes fiúk között, ahol az ideális feleségről van szó.Érdekes, hogy a 21. századi norvég és a 11.századi japán tinik mennyire hasonlítanak az őszinteségben.A kifinomultság persze más téma, ott sok a pótolnivaló.
Az elfogadásra, intelligens, képmutatástól mentes toleranciára nevelt fiatalok példaértékűek.

2 megjegyzés:

ixchel írta...

Egyre jobban érdekel a G.Sz.. A sorozatot én is megkeresem!

Alma írta...

Igaz, hogy csak a 3. kötetet tudtam egyenlőre megszerezni, de nálam mindent visz.Annyira érdekes és szép, hihetetlen.Itt már nem él Gendzsi(a szupifiú), csak a leszármazottakról szólnak a történetek,és utalások vannak rá, hogy bezzeg nála mennyivel szebbek, jobbak voltak a dolgok, közben ez is olyan kifinomultan nemes.Közben persze nyomasztó teher is a zárt, feudális hierarchia.A versben társalgás nagyon tetszik(számolj 10-ig, mielőtt válaszolnál).A chai dó-n volt szó arról, hogy verssel várta a vendéget a házigazda, a vendég pedig verssel válaszolt.A könyvben a nemesek körében ez állandó kommunikációs eszköz.Jobb, mint a szmájli :D