" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2014. február 24., hétfő

Párolt lilakáposzta édesköménnyel

Klasszikus újratöltve:)

1 fej lila káposzta, fél gumó édeskömény, 1 kis fej vöröshagyma, 1 lapos evőkanál fűszerkömény, 3 evőkanál barna cukor, 3 evőkanál libazsír vagy olivaolaj, alma- vagy fehérborecet, 2-3 babérlevél

A lila káposztát felszeletelem és besózom, a hagymát megtisztítom és apróra vágom.A zsiradékon karamellizálom a cukrot, beleszórom és kipattogtatom a köménymagot, majd rádobom a hagymát, és a levétől lecsorgatott(nem nagyon) káposztát (amibe időközben beleszeleteltem az édesköményt is). Beleteszem a babérlevelet, pár kanál ecettel együtt.
Magas lángon fedő nélkül párolom saját levében, hogy ne főjön szét a vékonyabb rész, és a vastagabb részek roppanósak maradjanak.
Az édeskömény új dimenzióba emeli a káposztát, mégsem változtat az étel klasszikus jellegén.
Hetente többször újratapsolják a gyerekek:)



Nincsenek megjegyzések: