" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2011. március 25., péntek

Hihetetlen

Tegnap, mikor megtudtam az ítéletet, amit Geréb Ági ellen hoztak, nem akartam elhinni, azt mondogattam magamban: ez csak elsőfokú döntés, ez a bíró hasonlóan agyrém ítéleteket hozott más ügyekben is már.
Most, ahogy néztem a Taurus által belinkelt videót, a demokráciának és a szabad döntéseknek intettem magamban búcsút.
Soha nem politizáltam, de úgy gondolom, igen is köze van az atyáskodó, anima-komplexusos vezetésnek az otthonszülés halálához Magyarországon.Az előző kormány a döntésképtelensége és a hozzá nem értése miatt söpörte szőnyeg alá az ügyet, ellehetetlenítve az otthonszülésben segédkezőket.Most abban látják a megoldást, hogy bezárják azt, aki elég bátor volt ahhoz, hogy 20 évig kitartson az otthonszülés ügye mellett, és illegalitásban, szankciókkal sújtva is segített az anyáknak, akik megkérték arra, hogy vezesse és támogassa őket a szülésükben.
Ez a döntés nagyon nagy hiba volt.Remélem, felébrednek tőle azok is, akik visszahúzódva fejet hajtottak 20 év után egy újabb despotikus, antidemokratikus vezetésnek.

4 megjegyzés:

ixchel írta...

Őrület, tényleg. Hatalmas hiba volt. Elgondolkodtató, hogy az ügyész enyhébb ítéletet kért. Persze, ott van még a másodfok, de akkor is...

ixchel írta...

Kíváncsi lennék, egy kórházban dolgozó orvost mikor "mértek meg" utoljára hasonló esetben.

Taurus írta...

Nem hiszem, hogy volt olyan eset hogy letöltendő börtönbüntetésre ítéltek szülészt, de eljárás is alig indult. Pedig a szüléskörüli halálozási ráta magáért beszél. És igen, ez csak sima demokrácia, nem népi:)

Alma írta...

Döntés hoznak a szülésről a nők véleményének a figyelembevétele nélkül.Teljesen jellemző.