" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2011. január 19., szerda

LG

4 napja sűrű kattogások között végleg leállt a mosógépünk, kemény 3 és fél év után.Számára lehetett kemény az eltelt idő, a napi 3-4 mosás, ami 21-28 kg ruhát, ágyneműt, törölközőt jelent.
Ez a mennyiség normál háztartásra szétadagolva 7 évi mosást és folyamatos működést jelent, ami nem rossz.Lehet azt mondani, hogy ledolgozta a maga idejét becsülettel.
Robi mégis szétkapta a mosógépet, és megállapította, hogy 1 alkatrész ment csak tökre, az viszont teljesen szétrohadt: a dobot a tengelyhez rögzítő Y felfüggesztés tört darabokra, mert az LG SPIÁTERBŐL(?!) készítette, így a megbicsaklott fémház szétmarta a műanyag üstöt, mivel élesre van készítve a széle, kilyukadt és a víz kifolyt mosás közben a mosógép alá, sőt az ajtón is spriccelt kifelé centrifúgálás közben.Jó, hogy senkit nem rázott meg az áram.
Az alkatrészek és a megcsináltatás majdnem egy mosógép ára.Elkezdtünk mosógépek után nézelődni, de őszintén szólva semmi kedvünk nem volt most ennyi pénzt újra kiadni.
Egy kis gondolkodás után Robi úgy döntött, hogy megcsinálja a mosógépet: a műanyag dobot üvegszálas textillel(amivel a kenukat, kajakokat javítják) és epoxi műgyanta ragasztóval 3 rétegben megragasztotta(2000Ft), és a szervíz által ajánlott szerelőtől pedig vett egy jó állapotú Y tengellyel rendelkező fémdobot 8000 Ft ért, és szépen összetette a gépet.
Tegnap este már újra járt a mosógép, és most is éppen a 3 nap elmaradást dolgozza le folyamatosan.

4 megjegyzés:

Edina írta...

Szóval akkor nem csak mi mosunk ilyen sokat. Kb nekünk is napi 3-szor megy a mosógépünk és csak 4 en vagyunk.
A mi gépünk is az utolsókat rúgja-5éves.

Alma írta...

Igen, bár a mi gépünk 7 kg ruhát mos egyszerre, ezért megy csak ennyit:).
Honnan tudhatná vásárlásnál az ember , hogy mit rejt a karosszéria, és hogy mi az, ami elsőként, vagy alapvető dologként romlik el benne:(

Andi írta...

A mosógépszerelőnk erre röviden csak azt mondta, így vannak kitalálva. Hogy ne sokáig. mert akkor minek vennél újat. Azok a jó kis vízfalók, amik még ma is működnek, azért bírtak tíz-tizenöt évet. Akkor nem az volt a lényeg, hogy ütemezetten kelljen kidobni a gépeket és VÁSÁROLNI, VÁSÁROLNI...
a mosás nálunk is ipari méretekben zajlik, de gondolom, nektek még izgalmasabb:)
Nem semmi férjed van:), nálunk Apukám ilyen barkácsolós...

Alma írta...

:)Igen, döbbenetes, hogy néha miket meg tud menteni a kidobástól(csak én néha sutyiban megelőzöm),bár ez a gép tényleg nem a halottaiból lett újraélesztve, de kellett a kreativitás a megjavításához.

Viszont a vonószőrözését felteszem majd fényképen a blogomba, mert arra nagyon büszke vagyok.Tényleg nagyon tehetséges, bár a saját bevallása szerint Rabán még jobb lesz.