" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2010. november 15., hétfő

Hétvégi kiruccanás

Hétvégén az egyesülettel és Taurussal többek között a nyíregyházi állatkertet is meglátogattuk.
Az Indonézia házban és az óceáriumban órákig elnézelődtem a gyapjúpulcsimban izzadva a párás melegben.Az állatokat csodálva azon gondolkodtam, hogy milyen kiszolgáltatottak lettek a civilizáció előrehaladtával, kivált a fogyasztói társadalom elterjedése óta.Régen az emberek féltek-rettegtek a természet kiszámíthatatlanságától, a vadállatok támadásaitól, most pedig kirakatban nézegethetjük szegényeket.Közülük sajnos sokan veszélyeztetettek a természetes élőhelyükön, és a vadasparkoknak köszönhető, hogy nyugodt helyen szaporodhatnak, erősödhet meg a populációjuk, és egy idő múlva visszatelepíthetőek lesznek.
Még Szegeden a gyerekekkel szinte naponta jártunk a Vadasparkba a szabadjegyünknek köszönhetően, ahol az amazonasi esőerdőirtásokkor kimentett állatokat szaporították.Most a selyemmajmocskákat már a szagukról felismertem, mielőtt megláthattam volna a ketrecüket:)
Annyit jártunk oda, hogy a gyerekek nemcsak, hogy minden állatot személyesen ismertek, de egy idő után már a ketrecek mögötti részeken is jól kiismerték magukat.
A korallzátonyok élőlényeit nézegetve megfogadtam, hogy ezentúl a legminimálisabb műanyaghulladékot fogjuk termelni, és amit csak lehet, itthon készítünk el, mert a hulladékoktól elpusztult állatok sorsánál méltatlanabb kevés akad.
Az orángután mellett állva egy icipicit megnyugodhatott a lelkiismeretem a 100%-ban orángutánbarát szappanjaim miatt:)
Jane Goodall azt mondta, hogy minden ember meg tud változtatni valamit - minden nap és minden percben.

3 megjegyzés:

Taurus írta...

Ha a gyerekek is úgy beszélgetnek az állatokkal, mint te most a kakaduval, akkor mindent értek:)

Alma írta...

Hallanod és látnod kellett volna Sárát, amikor megemlítettem neki a leguánt, hát még a bóbitás gibbont!Az már szinte kegyetlenség volt tőlem.

ixchel írta...

A veszprémi állatkertben állandó nosztalgiát éreztem a szegedi Vadaspark iránt. Kicsi volt, de hangulatos. Szép volt és tanulságos, hogy az állatokat élőhelyük szerint csoportosították. A selyemmajmocska-szagot én is messziről beazonosítom!!!