1 kg csirkecombfilé
1 kg 2 ízületes csirkeszárny
1 kókusztejkonzerv 400 ml
csirkefűszersó
chiliszósz ízlés szerint
kukoricaliszt
4 tojás
300 gr cornflakes
A csirkecombfilét nagyobb darabokra vágom, a csirkeszárnyakat az ízületeknél kettőbe vágom.
A kókusztejkonzerv felét a fűszersóval, chiliszósszal összekeverem, majd a csirkerészeket bepácolom.
A cornflakes-t aprítóban durvára darálom és a kukoricaliszttel 3:2 arányban egy tálba öntöm.
A csirkét legalább 2 órán keresztül a pácban hagyom, majd kiveszem belőle.
A páchoz teszek 4 tojást és kukoricalisztet, habverővel simára keverem(sűrű palacsintatészta), a húsdarabokat újból beleteszem és jó alaposan átforgatom, hogy mindenhol érje a tészta.
Olajat hevítek, a tésztás csirkedarabokat a cornflakes-kukoricaliszt keverékkel bepanírozom és bő olajban kisütöm.
A ropogós, jó ízű, vékony, de stabil panírban a csirke megtartja a saját zamatát.
1 kg 2 ízületes csirkeszárny
1 kókusztejkonzerv 400 ml
csirkefűszersó
chiliszósz ízlés szerint
kukoricaliszt
4 tojás
300 gr cornflakes
A csirkecombfilét nagyobb darabokra vágom, a csirkeszárnyakat az ízületeknél kettőbe vágom.
A kókusztejkonzerv felét a fűszersóval, chiliszósszal összekeverem, majd a csirkerészeket bepácolom.
A cornflakes-t aprítóban durvára darálom és a kukoricaliszttel 3:2 arányban egy tálba öntöm.
A csirkét legalább 2 órán keresztül a pácban hagyom, majd kiveszem belőle.
A páchoz teszek 4 tojást és kukoricalisztet, habverővel simára keverem(sűrű palacsintatészta), a húsdarabokat újból beleteszem és jó alaposan átforgatom, hogy mindenhol érje a tészta.
Olajat hevítek, a tésztás csirkedarabokat a cornflakes-kukoricaliszt keverékkel bepanírozom és bő olajban kisütöm.
A ropogós, jó ízű, vékony, de stabil panírban a csirke megtartja a saját zamatát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése