Tavaly óta várom, hogy újra teremjen mángold a kertben.Nagyon bevált nálam ez a finom, igénytelen, praktikus növény.
Robi ültetett múlt évben is, de csak az orra alatt morgott valami új zöldségről, és nem mutatta meg konkrétan, hogy mi került a rukkola (ellenség) helyére, én pedig legalább a felét kiszedtem, mire észrevette, hogy mit művelek.Ugyanis szinte pont olyan a frissen kikelt mángold, mint a rukkola, amire allergiás vagyok, már egy pici darabtól is bedagad a szám, és napokig beszélni sem tudok, annyira fáj a torkom.
Szerencsére a maradék is elég volt sokáig, novemberig folyamatosan termett, még havasan is szedtem belőle a zöldségkrémleveshez.
Ezen a héten kezdtem használni, zsengén salátának, kicsit érettebben a spenótot váltja ki, majd a kelkáposztát is pótolja.Nagy előnye, hogy nem kell permetezni.
Ma főzelék készült belőle, gyorsan párolódik, nem kell sokáig főzni.
Levesnek, rakottan, töltve, rendkívül változatosan elkészíthető.
2 megjegyzés:
a rukkola nálam sincs, de én szimplán csak utálom. Mángold, majd jövőre...
Annyira szeretem a rukkola ízét, nagyon hiányzik:(
Tegnap mángoldos pitét sütöttem, mascarponéval, nyami:)
Megjegyzés küldése