" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "


2011. február 3., csütörtök

Házi vaj

Sára vasárnap lett 17 éves, és joghurtos-tejszínes túrótortát kért szülinapjára.A tejszínből pillanatok alatt vaj lett:( , de a szomorkodásom csak fél percig tartott, a joghurtba túró került, a vajat pedig leszűrtem, kinyomkodtam, és fokhagymával, sóval ízesítettem, nyami.
Ma vettem egy csomó lejárt szavatosságú tejszínt a Lidl-ben, és itthon csináltam rengeteg friss, írós vajat.A leszűrt írót eltettem kenyérsütéshez.Ja, a Liedl tejszínt jó sokáig kell ám verni, mire vaj lesz belőle, valószínűleg a stabilizátor miatt, de utána csodás ízű, gyönyörű sárga vaj a jutalmunk a fáradtságért.

2 megjegyzés:

ixchel írta...

...mmm...a fokhagymás-petrezselymes fűszervaj a gyengém, bár mostanában olyan furák a vajak. Tudom, hogy hülyén hangzik, de nem úgy olvadnak, ahogy régen és már nem olyan ízesek. (Vagy én öregszem.)

Alma írta...

Próbáld ki ezt, tejes-édes íze van.