Megfogadtam, hogy a váci piacon kapható összes gombát megkóstolom az idén.
Sajnos a tanfolyamról már lecsúsztam, de megnyugtatott a gombavizsgáló hölgy, hogy újabb jelentkezők esetén(critical mass) még egy tanfolyam indul, ahol megtanulhatom felismerni a kirándulások alkalmával összeszedegetett gombaféléket.Természetesen bevizsgálásra a tanfolyam elvégzése után is elviszem a gombagyűjteményt.
A gévagombát 20 perc előfőzés után(ecetes-sós víz) lehet hasznosítani: levesnek, rántottának, panírozva, kb. ahogy a laskagombával tennénk.Mélyhűtőbe is tehetjük, ahonnan bármikor elő lehet venni év közben.Bánom, hogy nem tettem el tavaly több vargányát, de a szárított fekete tölcsérgombával még bármikor elkápráztathatom a családot, vagy a vendégeket.
" BOLDOGOK A SZAPPANKÉSZÍTŐK ! "
2011. április 29., péntek
2011. április 22., péntek
2011. április 15., péntek
2011. április 13., szerda
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)